Animaattorilan viimeiset päivät ja lopputyöt

Tänään Muurlan opistolla vietettiin kevätjuhlaa. Se tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että opiskeluvuosi on päätöksessään. Hyvin haikein mielin, mutta myös eteenpäin katsoen tänään hyvästelimme opiskelu- ja opettajatoverit. Puheita ja esityksiä oli runsain mitoin, ja lopuksi jaettiin stipendit ja todistukset.

Vuoden lopetukseen kuului myös animaattorilan siivous ja kesäkuntoon laittaminen. Animaatio-opiskelun jäljet eivät kuitenkaan täysin kadonneet. Jätimme tuleville kesäkurssilaisille ja ensi vuoden linjaopiskelijoille katsottavaa ja ihmeteltävää.

Seuraavassa on kuvakooste jutuista, joita animaatiolinjan taloon tulevat saattavat löytää.

Hahmoja mm. merirosvoaiheisesta pala-animaatiosta. Ks. koko animaatio aiemmasta postauksesta.


"Äänisuunnittelijan vesipullo"
vesi, muovi
2016


Onkohan ensi vuonna animaatiolinjalla Talking Headsin faneja?

Opettaja asetettu arvoiseensa asemaan.

Animaatio-linjan maskotti Mongo jakaa ikiaikaista viisauttaan animaattorilan yläkerrassa.

Lopputyöt

Loppuvuoden opiskeluun on tietenkin kuulunut myös lopputöiden tekemistä. Jokainen meistä teki oman animaation. Useimmat meistä tekivät animaatiot tietokoneella, Adobe Animatella ja yksi Clip Studio Paint Ex -ohjelmalla.

Suunnittelu ja toteutus oli lähes kaikilla aikaavievää. Animaatio on toki formaattina jo lähtökohtaisesti aika työläs, mutta moneen otteeseen huomasimme, miten lyhyeltä ja yksinkertaiseltakin tuntuvan animaation tekeminen vei paljon aikaa. 

Kuitenkin, kun kaikkien animaatiot olivat lopulta valmiit, oli ilo katsoa ne kaikki yhdessä ja huomata, miten hienoja töitä olemme saaneet aikaan. Siispä suuri hatunnosto meille kaikille ja opettajallemme, joka vuoden aikana itse animoinnin tekniikan lisäksi iskosti päähämme elokuvakerrontaa niin paljon, että osasimme välttää monia sudenkuoppia.

Vaiheita tekemisessä on monia. Käsikirjoitus ja story boardin teko alkuvaiheessa, sitten itse animointi. Mutta työ ei lopu vielä siihen. Äänisuunnittelu on oma hommansa, ja vielä editointi Premieressä. Lopuksi yllättävää tuskaa aiheutti lopullisen animaation exportin tekeminen, mutta se on oma tarinansa ja jääköön yksityiskohdat kertomatta.

Työlästä ja aikaavievää siis? Kyllä, mutta myös antoisaa, palkitsevaa ja innostavaa! Kärsivällinen työskentely palkitsi meidät kaikki. Näitä töitä kehtaa esitellä kaikille, ja ovathan ne oivallisia työnäytteitä opiskelupaikkoja tai töitä hakiessa.

Edit: Olemme julkaisseet lopputyöanimaatioita täällä blogissa kesän mittaan!
Käy katsomassa kaikki! Ovat hienoja töitä ja lisäksi se innostaa meitä tekemään lisää, kun huomaamme, että animaatioilla on katsojia, ja tulee tykkäyksiä!

Muurlan animaatiolinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti