Luokkaretki Helsinkiin
Huhtikuun loppupuolella animaatiolinja teki luokkaretken Helsinkiin. Käyntikohteita oli niin paljon, ettemme muistaneet ottaa valokuvia. Yksi linjamme opiskelijoista teki kuitenkin yllä olevan piirroksen, joka kuvaa matkaamme.

Shoppailua

Ensin kiertelimme kaupoissa, jotka meitä kiinnostivat. Koska olemme kaikki peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneita, ensimmäisenä kohteinamme oli pelikauppa GameStop, josta pari meistä löysi jotain pientä kivaa kotiinviemistä.

Seuraavaksi poikkesimme pikaisesti teekauppa The Ouncessa, joka on erityisen tunnelmallinen ja hienosti sisustettu myymälä. Teen ystäville suosittelemme tutustumista! Sieltä saa teelaatuja laidasta laitaan kotiin ostettavaksi, tai kupposen voi nauttia myös myymälässä.

Akateemisessa kirjakaupassa kiertelimme lähinnä taidetarvike- ja sarjakuvahyllyillä.

Ostoskierroksen lopuksi suuntasimme Fantasiapeleihin. Sieltä löytyi ihmeteltäväksi muun muassa hyllymetreittäin mangaa sekä kaikki englanninkieliset Walking Dead -sarjakuva-albumit. Sattumalta myymälässä oli juuri menossa myös Magic the Gathering -korttipelin turnaus.


Taidetta ja robotteja

Ettei koko matka olisi mennyt pelkäksi shoppailuksi, oli meillä myös kaksi pääkäyntikohdetta suunniteltuna. Ensimmäinen niistä oli ARS17-näyttely Kiasmassa. Se on kansainvälinen nykytaiteen näyttely, joka keskittyi tänä vuonna digitaaliseen murrokseen - siihen, miten internet ja digitaaliset palvelut ovat muuttaneet elämäämme.

Käytännössä näyttely koostui hyvin monenlaisista teoksista, jotka levittäytyivät viiteen kerrokseen. Erityisen paljon joukossa oli videoteoksia. Meillä ei tietenkään ollut mahdollisuutta katsoa rauhassa niitä kaikkia parin tunnin aikana, mutta kerkesimme saamaan hyvän käsityksen koko tarjonnasta. Jos olet menossa näyttelyyn, niin omat suosikkiteokset voikin olla viisasta käydä katsomassa toisella reissulla, kun koko näyttelyn on ehtinyt käydä yleisesti läpi.

Kun neljä kerrosta oli suoritettu, emme meinanneet löytää portaita viidenteen kerrokseen. Kuitenkin löysimme vähän huomaamattomamman portaikon, joka ei johtanutkaan näyttelyyn vaan Käsityökoulu Robotin Virtapiirit vääntyy! -laitehakkerointityöpajaan. Kurkistelimme varovasti ovelta, kun meidät houkuteltiin sisään kokeilemaan.

Työpajassa valittiin erilaisia valmiita osia, joista koottiin laite. Meillä oli testissä mm. omituinen ankka, jonka suun avautumista pystyi säätelemään toisen komponentin säätimillä. Toinen komponentti tuotti hauskoja ääniä.

Vaikka ensin arkailimme pajaan menemistä, jäimme lopulta kokeilemaan pitemmäksi aikaa. Meillä oli tosi hauskaa. Pajan vetäjät olivat älyttömän mukavia ja innostavia. Suosittelemme!

Katso myös Käsityökoulu Robotin kaikki työpajat Kiasmassa sekä koulun omat sivut.

Valot pois!


Iltapäivä oli tässä vaiheessa jo pitkällä. Pikaisten välikahvien jälkeen odotti päivän ehkäpä jännittävin etappi, nimittäin Lights off -pakohuone. Se oli kauhuteemainen, ja hyvin jännittävä aivan ulko-ovelta asti!

Meitä oli kuusi, mikä on maksimi kyseisessä huoneessa. Pakohuoneiden idea on siis se, että ryhmä suljetaan huoneeseen ja siellä pitää suorittaa eteen tulevia tehtäviä, jotta pääsee eteenpäin ja lopulta ulos... toivottavasti!

Lights off oli meistä kaikista mahtava. Yllättäviä ja jännittäviä tapahtumia oli paljon. Huoneessa vilahteli mukana näyttelijöitäkin. Vihjeitä tuli myös sopivasti, kun jäimme jumiin. Vaikkei alkupuolikaan ollut löysäilyä, jännitys tiivistyi kunnolla loppua kohden...

Jos siis escape room on ollut suunnitelmissa, niin tämä on todella hyvä vaihtoehto!

Meksikolaisia makuja

Pakomme jälkeen adrenaliini virtasi sen verran, että päätimme ottaa rennosti ja etsiä kaikessa rauhassa ruokapaikkaa kävellen keskustan reunamilla sinne tänne.

Lopulta päädyttiin Cantina Westiin syömään texmex-herkkuja.

Mahat täynnä ja lukuisilla kokemuksilla varustettuina oli hyvä palata kotiin.

PS. Huomasitko, että jutun alussa olevassa hyvinkin abstraktissa kuvassa on piilossa paljon asioita? Vasemmassa reunassa olevat kuusi pötkylää kuvastavat meitä animaattoreita, oikeasta reunasta löytyy bussi ja keskeltä liikennevalot. :)

Muurlan animaatiolinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti